Täytin ennen edellistä päivitystä pyöreitä ja hankin itselleni syntymäpäivälahjaksi matkan suosikkikaupunkiini Lontooseen. Ajankohdaksi valikoitui talviloma, joka tänä vuonna osui pääsiäisviikkoihin. Loman odottelu ja suunnittelu ovatkin olleet tarpeen hyvin synkän ja raskaan talven keskellä.

Tärkein ja odotetuin tapahtuma oli ehdottomasti O2 Arenan keikka.

konsertti.jpg

Kukas se siellä lurittelee rakkauslauluja? ;)

adele.jpg

Kyllä vaan neiti osaakin laulaa ja tehdä upeaa musiikkia. Keikka täytti ehdottomasti kaikki odotukset! <3

mangolia.jpg

Kevät oli ilmeisesti hieman myöhässä Isossa-Britanniassa, mutta sentään mangoliat ja sipulikukat olivat täydessä iskussa. Päivällä lämpötilat pyörivät n. +10 asteessa. Matkalle saimme yhden aurinkoisenkin päivän. Yllä oleva kuva on Piccadilly Marketilta St James's Churchin pihalta. Ostin tälläkin kertaa pienen leimasimen kuvassa olevasta kojusta.

leima.jpg

 

vanhatkoneet.jpg

Puoliso bongasi Portobello Roadin lauantaisilla markkinoilla makean sisustuksen All Saints -vaatekaupasta. Kaupan kaikki seinät ja näyteikkunat olivat täynnä antiikkisia ompelukoneita. Kannattaa poiketa ja varata hyvin aikaa.

Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa kirja julkaistiin 150 vuotta sitten ja The British Library oli pystyttänyt aulaansa näyttelyn aiheesta. Valokuvaus oli kielletty, joten en voi tässä esitellä herra Dodgsonin alkuperäistä käsikirjoitusta ja piirroksia, valokuvia Alice Liddellistä ja kaikkea mahdollista jälkeenpäin julkaistua materiaalia aiheesta. Näyttely oli ehdottomasti käymisen arvoinen, mutta suljetaan jo parin viikon sisällä. Liisa Ihmemaassa -teema näkyi myös Lontoon kirjakaupoissa hyvin vahvasti erilaisina oheistuotteina.