Työntäyteinen alkusyksy alkaa olla kohta pulkassa ja lienee aika kirjoittaa viimeisimmästä peitosta. Tilkkupeitolla on ikää nyt noin 1 ½ viikkoa ja viime viikolla se oli esillä Finn Quilt ry:n Satakunnan ja Varsinais-Suomen aluepäivillä.

Törmäsin keväällä tähän Modan tilkkupeittomalliin ja se oli menoa samantien. Mallin nimi on siis disappearing 4-patch. Tarvetta oli ilmennyt kapean sängyn päiväpeitteille ja luonnostelin oman versioni Excel-taulukolla, kuten on tavaksi tullut. Ruutupaperille piirtelystä on siis luovuttu. :)

Luonnos-normal.jpg 

Lopputulos on yllättävän paljon luonnoksen näköinen. Värit valitsin mökin olohuoneeseen sopiviksi ja alkuperäisestä ohjeesta poiketen halusin käyttää kahta väriä sekä tummana että vaaleana sävynä.

IMG_0813-normal.jpg

Ensimmäisessä vaiheessa ompelin alkuperäiset neliöt blokeiksi samassa värijärjestyksessä. Leikkaaminen ja palasten uudestaanjärjestely piti tehdä blokki kerrallaan, sen verran aivoja nyrjäyttävää puuhaa se oli. Valmiita blokkeja olin ommellut jo hyvän matkaa, kun päätin käydä mallailemassa värijärjestystä sängyn päälle. Värit eivät liukuneetkaan samansävyisiksi neliöiksi. Mitä ihmettä? Puolet blokeista olisi tietenkin pitänyt ommella vastakkaisella värijärjestyksellä, eli purkuhommia oli tiedossa. Peiton tikkaus meni vähän harjoitushommiksi ja Berninan BSR-jalkaan tutustuessa. Omat kommervenkkinsa siinä tuntuu olevan, koska ompelun aloittaminen ja lopettaminen keskellä työtä ei suju vielä kovinkaan mallikkaasti. Teen siis toistaiseksi muutaman tikin yli halutun aloitus- ja lopetuspisteen ja puran viimeistelyvaiheessa pois.

Kangasvarastoni eivät olleetkaan aivan pohjattomat, koska valmiista peitosta hyppää pari kuosia silmille. Jouduin tyytymään keskiruskeisiin kankaisiin, vaikka tarkoitus olikin käyttää tummaa ruskeaa. Samoin tummansinisissä näyttää olevan muutama kirjavahko kuosi. Onneksi tilannetta on korjattu ahkerasti kesän mittaan sekä aluetapaamiseen saapuneiden myyjien pöydiltä.