No? Joulu tietenkin! On ollut jo heinäkuusta asti, kun olen ommellut pieniä peittoja toisensa perään. Tilkkukiltamme päätti nimittäin lahjoa tänä jouluna vastasyntyneitä.

mono.jpg

Näitä kahta aloittelin jo kesälomalla. Törmäsin Pinterestissä kauniiseen harmaanvihreään peittoon ja ihastuin heti. Mallipeitossa oli kellanvihreitä kankaita, mutta niitä ei löytynytkään paikallisista kangaskaupoista. Pah! Piti tyytyä mintunvihreisiin, mikä ei sitten lopulta ollut sinne päinkään hienoon visioon verrattuna...

Tikattu koneella, välissä puuvillavanu. Koot n. 50x70 ja 50x80 cm. Piti tulla samankokoiset, mutta toisen kohdalla en sitten enää osannutkaan laskea seitsemään.

Matematiikka ei ollut alla olevien peittojen kohdallakaan se vahvin osaamisalue. Suunnittelin, että ruudut olisivat valmiina kooltaan 9x9 cm, mutta leikkasin reippaasti 11,5 cm ruutuja ommeltavaksi. Kahden aiotun peiton sijaan tulikin sitten lopulta kolme. Valkopohjainen eläinkuosi kotiutui kesälomamatkalta Ljubljanasta. (Hurmaava kaupunki, ihanan monipuolinen maa. I ♥ Slovenia!)

ruutupeitto.jpg

Kooltaan taas 50x70 cm, välissä polyestervanua, tikattu koneella.

punainen.jpg

Punainen peitto syntyi jonkun ufoutuneen työn keskeneräisistä blokeista. Saattaa olla vuosituhannen alkupuolelta? Leikatessa oli taas, yllättäen, tapahtunut mittavirhe ja koko hommasta oli mennyt maku. Olisi pitänyt purkaa, leikata ja vielä sovittaa palasia uudelleen terävien kulmien toivossa.

punainen2.jpg

Tästä tuli sitten jo vähän isompi peitto. Välissä polyestervanua ja tikkaukset koneella. Punaisia, keskeneräisiä blokkeja on vielä melkoinen pino jäljellä, mutta oli sen verran tylsää hommaa, että taidan hävittää koko höskän.

Peittoja ja heikkolaatuisia valokuvia niistä on luvassa vielä parin postauksen verran. Pysytään siis kuulolla!  :)