Olisiko se ollut lopputalvea vai alkukevättä, kun sain tehtäväksi ommella omaan huoneeseen muuttaneelle Herra 4-v:lle päiväpeiton. Ainoaksi ehdoksi asetettiin aihe - Spiderman. Gdnnffhh ja köh köh. Mutta luvattu mikä luvattu.

Spiderman kuosisia kankaita ei hirveästi ollut tarjolla, tuotemerkin takana kun ovat. Ensimmäiseksi valikoidusta nettikaupasta oli loppu kokonaan. Siirryin Huuto-nettiin. Löysin taustakankaaksi Hämis-lakanan. Lakana saapui ja haisi tunkkaiselle. Taisi väritkin olla jo haalistuneita. Ääh. Seuraavaksi löysin palasen sinipohjaista kangasta. Ok, tästä pääsi jo alkuun. Omat kangasvarastot huutelivat tyhjyyttään turkoosin vivahtavien sinisten tilkkukankaiden osalta. Kesälomareissu pitikin siis suunnitella niin, että Kangaskauppa Wexler osui matkan varrelle. Ja sieltähän löytyi vaikka mitä!

Kesälomalla otin tilkkuiluvälineet mukaan pakkotyöl... mökille ja ompelin peiton päällisen parissa päivässä kasaan. Peiton kerrosten kasaaminen jäi pikku apurien ja vähäisen lattiapinta-alan vuoksi myöhempään ajankohtaan. Onneksi! Sattui nimittäin käymään niin, että poikkesin syksymmällä katsastamassa Jyskin lakanavalikoimaa. Siellähän oli viimeinen lasten Spiderman-pussilakana tarjouksessa 10 euron poiskantohintaan. Pienellä kikkailulla siitä sai oivan tautakankaan peitolle.

Joulun alla alkoi takaraivossa jo jyskyttää tietoisuus peiton keskeneräisyydestä. Syynä oli ideaköyhyys peiton tikkaumallista. Luonnostelin useaan otteeseen paperille mahdollisia tikkausmalleja ja päädyin lopulta tekemään isoja hamähäkinseittejä koneella tikaten. Olimme menossa kylään Herra 4-veen luokse välipäivinä ja peitto valmistui edeltävänä iltana. Vähän on pitkät nämä meikäläisen toimitusajat, mutta valmistuihan se sentään saman vuoden aikana!

hamis-normal.jpg

Hämispeitto nuorelle Herralle

Koko n. 230x130 cm. Välissä polyester-vanu ja tikkaukset koneella.

hamislahi-normal.jpg

Isot blokit ja konetikkaus = nopeasti valmista. As if!

Semi-aktiivisesti keskeneräisenä on tällä hetkellä yksi sängynpeitto ja toinen torkkupeitto. Torkkupeitto odottelee myös tikkausinspiraation löytymistä. Haaveilen oikeasti uudesta ompelukoneesta, koska siinä on BSR-jalka. Olisi edes teoreettiset mahdollisuudet saada kaunista tikkausjälkeä. Koneen hinta vaan romuttaa nämä haaveet.