Hiljaa hyvää tulee sanotaan ja jotkut neuleet vaan odottavat sitä oikeaa hetkeä puikoille. Varastoissani omaa hetkeään on odotellut Austermanin Kokon-lankaa jo parisen vuotta. Hetkeä ja oikeaa mallia. Ravelrystä löysin jossain vaiheessa Bianca's Jacket -nimisen jakun, jonka ohje oli ilmestynyt jo syksyn 2006 Interweave Knitsissä. Viime elokuussa taisi lehdellä olla pdf-mallit tarjouksessa ja lunastin sen itselleni.

Syksy meni jotenkin neulelamassa. Neulominen ei maistunut ja opiskeluun liittyvä harjoittelu imaisi energiat täysin. Tammikuussa harjoittelun loputtua piti alkaa armoton rästitehtävien tekeminen, mutta ha -  olen vaan neulonut!

olki-normal.jpg

Bianca's jacket alias Olki-jakku. Lanka Austermanin Kokon 100% silkkiä, kulutus 570 grammaa. Koko 49½" ja puikkoina käytin 4½ ja 5 millisiä Denisen vaihtopäitä.

olki2-normal.jpg

Olki-jakkuun tuli alkuperäisestä ohjeesta poiketen tehtyä muutamia muutoksia. Helman tein suorana, vartaloa pidensin kun lankaa oli käytössä runsaasti ja kaula-aukkoa sävelsin pienemmäksi. Ja sitten tietysti napit alas asti. Jakku on juuri oikean kokoinen ja neuloja puhkuu tyytyväisyyttä.

Olki tuli mieleen sekä langan värityksestä, että raakasilkkilangassa olleista roskista. Melkoisia korsia sai välillä poimia pois ja kotona huomasi kyllä missä olen neulonut. Onneksi ei ole valkoisia sohvia...