Kiitokset edellisen postauksen neuletakin kommenteista! Takki on ylivoimainen lempivaatteeni tällä hetkellä, vaikka lämpötilat ovat jo ehkä vähän liikaa.

Ystävättäreni sai pienen neitokaisen perheen kuopukseksi keväällä. Neiti ehti saada jo nimenkin ennekuin ehdin ajatellakaan vierailua vauvataloon. Helmi-neidin isoveli sai aikoinaan vauvalahjaksi tilkkupeiton, mutta kun oma innostukseni tilkkuiluun on hiipunut, päätin neuloa jotain pientä ja suloista.

1242904806_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Malli löytyi pitkän rävellyksen jälkeen Knittyn sivuilta ja on nimeltään Helena. Langaksi valikoitui Novitan Luxus Cotton, jota oli mahdollisesti parin muun langan kanssa jemmattu ko. lahjaa varten varastoihin odottamaan. Puikot 3 ja 3½ ja langakulutus 165 grammaa. Koko 6 kuukautta. Lopputulos ihana!

1242904827_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pykäreunuksia hieman pelkäsin etukäteen kun vanhat kokemukset olivat negatiivisia. Testasin ensin silmukointia, mutta se ei vaikuttanut hyvältä idealta. Päättelin sitten silmukat normaalisti ja ompelin puolitetulla langalla kiinni. Aikas nätti tuli nurjastakin puolesta. 

Novitan langoista on ollut hiukan huonoja kokemuksia, mutta tämä Cotton pelasti kyllä paljon. Vain hiukan halkeilua ja pienoista vinoutumista valmiissa neuleessa. Tein sen virheen, että menin neulomaan hihat kerän sisältäpäin juoksevasta langasta. Ei sattunut juuri sillä sekunnilla olemaan saksia käsillä ja laiska ihminen ei jaksanut hakea uutta kerää viereisestä huoneesta! Hihat kiertyvät valmiissa neuleessa hieman.