Bookdepository on toimittanut kolme kirjaa perille asti. Kahta vielä odottelen.

990453.jpg

Scottish Island Knits saapui jo viime viikolla. Oikein kaunis kirja ulkonäöltään ja kuviltaan. Neuleet ovat tehty Rowanin langoilla. Pari ihan kivaa ideaa, kirjoneuleita ja intarsiaa. Olisi pitänyt tilatessa jo huomioida se, että Fasset on ollut mukana suunnittelemassa neuleita. Poden lievää henkistä Fasset-allergiaa ja siitä syystä kirja tuntuukin nyt vikatikiltä.

The Harmony Guides:n 450 Knitting Stitches; volume 2 sisältää  nimensä mukaan  hurjan määrän  neulemalleja. Ohjeet ovat annettu kirjallisena, ei siis kaaviokuvia palmikoista tai pitsineuleista. Nyt on ainakin hyvä syy opetella neulomaan Lontoon murteella.

Norah Gaughanin Knitting Nature oli sitten rakkautta ensi silmäyksellä. Hain tämän postista ja kotimatkalla syvennyin selailuun niin intensiivisesti että kävelin kodin ohi. Ihana, ihana, ihana! Ei haittaa vaikka tilasin uuden ja sain jossain kaupassa esittelykappaleena pyörineen. Jos minulla olisi todo-lista se olisi tuplannut tai triplannut pituutensa. Roundabout Leaf Tank on ehkä ensimmäisenä polttelemassa puikoille.

Maanantainen käynti Prismassa aiheutti kahden Novita kerän kotiuttamisen. Kampanja Tiina kuiskutteli tarjouskorissa viekoittelevasti. Vaikka hän onkin luonteeltaan kovin muovinen (40% puuvilla/40% akryyli/20% villa) annoin periksi ja suunnittelin jo kassajonossa lapasia. Kotona huomasin Pohjanmaan kirouksen* iskeneen ja puikkojen olevan S:joella. Siispä takaisin kauppaan.

*Pohjanmaan kirous = tarvittavat tavarat aina väärällä paikkakunnalla