Kävin eilen töiden jälkeen kurkistamassa mitä viljelypalstalle kuuluu. Mutavelliähän se oli koko savipelto. Raparperin silmut olivat hieman pullistuneet ja punertuneet. Pienellä lavallani oli kolme lokerikollista perennojen ja 2-vuotisten kukkien taimia. Hengissä näyttävät olevan siitäkin huolimatta että ilman hoitoa ovat pärjänneet viime kesän. Heitin ne tomaatintaimien juurelle varjoon odottamaan istutusvuoroaan, jota ei lopultakaan tullut. Saman lavan nurkkiin kaivoin kaksi piparminttua ruukkuineen väliaikaisistutukseen. Nyt on rönsyjä pitkin ja poikin. Jostain pitäisi haalia pohjaton saavi jonka upottaisin puolittain maahan. Jos se estäisi sitten mintun leviämisen.


Kiertelin sitten katsomassa mitä muiden palstoille kuuluu. Kalkituksia oli tehty ja löytyihän ne ensimmäiset perunaistutuksetkin. Moninkertaisen mustan muovin alla tosin. Viimevuonna naapuripalstalla viljeltiin kaksi perunasatoa samassa penkissä. Ensimmäinen sato kun oli syöty jo ennen juhannusta pois.

Ikkunalaudalle ei ole vielä ilmestynyt kylvöjä. Tomatillon siemeniä katselin kyllä tänään harkitsevasti...   

Sekatöörit, voimasakset ja oksasaha on kaivettu esille ja pakattu autoon. Huomenna on edessä ainakin neljän talouden omenapuiden leikkuu!