Jonnekin katosi helmikuu...

Hamsterointi taisi tehdä tehtävänsä ja omaan blogiin ei näemmä ilmestynyt mitään. Isäntäkin ehti oppia mitä tuo leikkimielinen kisailu tarkoitti käytännössä. " Onks meillä mitään ohjelmaa viikonlopulle? Ai niin - sä neulot."

Ensimmäiseksi valmistui äidille lampaalle tuoksuva paita.Climbing Vines paita koossa 42" talvi 08 IK:sta. Lankana New Lanark Donegal Silk Tweed Aran värissä Damson ja kulutus 535 g. Puikot 4 ja 4 1/2. Käytin pikkuisen vajaat 5 kerää, mutta kerät näyttäisivät olevan reilun kokoisia. 

Äiti tykkäsi ja otti heti käyttöön. On kuulemma todella lämmin!Loppem löytyy mallilehdestä Norah Gaughan collection vol.3. Koko 42", lanka Novitan kampanja-Tiinaa (puuvillaa, villaa, akryylia) ja puikot 5. Lankaa kului 535 grammaa.

Mallissa ei ollut (kymmeniä painovirheitä lukuunottamatta) moitteen sijaa, mutta lanka oli kamalaa! Pölysi ihan järjettömästi ja sisälsi öljytahroja. Lisäksi olen antanut kertoa itselleni, että lanka ei kestä sitä ensimmäistä konepesua, vaikka konepestävää onkin... Ja kun tuossa Tiinassa on sitä puuvilla kohtuureilusti, tahtoo etureunat kipertyä ulospäin. Ei niin kauhean kivannäköistä päällä!Lievää taisteluväsymystä potiessani alkoi Ullasta löytyvä Raijiksen Ketjusilmukkahuivi huudella sohvanyhräämiseksi. Lankana männävuotista Lidlin pätkärääkättyä puuvillaa. Koukku 3 1/2 ja langankulutus 2 kerää = 96 grammaa.

Ja seuraavaksi...Knittyn Hey, Teach! eli kotoisammin Hei Kirjastotäti! Koko xl ja puikot 5. Lankana Dropsin Silke Tweed ja Cotton Viscose yhtäaikaa neulottuna. Kulutus oli ST:n osalta 300 grammaa ja CV:n noin 430 grammaa. Muokkasin mallia saumattomaksi ja vaihdoin reunojen mallineuleen ainaoikeaan. Käytössä on ja lämmittää mukavasti.

Jahas. Sitten jatketaan valmistuneella ufolla. Neulomisurakan sain vihdoinviimein viidettä kertaa valmiiksi tammikuulla. Napit ompelin ja langanpäät piilotin nyt maaliskuulla. Jos tuntuu että onhan tuo jo nähty, niin kovin väärässä ette ole!Malli oma ja lankana Katian lopetettu Scotch Tweed. Puikot 5 ja langankulutus yli 800 grammaa.

Aloitin hihoista. Neuloin istutetut sellaiset kahteen kertaan. Tuli ensin siis turhan leveät. Jatkoin vartalo-osaan ja neuloin sen kerran valmiiksi asti. Liian lyhyt! Etsin lisää lopetettua lankaa aikani ja löysinkin. Päätinkin neuloa yläosan raglana. Muuten hyvä, mutta silmukoiden jako ei ensimmäisellä kerralla oikein osunut kohdilleen ja huomasin sen luonnollisesti vasta melkein kaulukseen asti päästyäni. Purin raglanosan. Hautasin takin vuodeksi työhuoneen kätköihin. Hamsterikuuta odotellessa kaivoin esille kun jemmasin niitä "pakko toteuttaa" -malleja helmikuulle. Raglanjako onnistui ja takki on vihdoin valmis!Emäntä on sitten neuleen aloituksen (syyskuu 2007) tainnut vähän kerätä lihaa luiden ympärille! ;)

Jatketaan maaliskuun neuleilla seuraavalla kerralla. Niitä on valmiina jo kaksi...