Nyt on kyllä luokattoman huono valokuva, mutta mitä muuta voi odottaa joulukuisena päivänä auringonlaskun aikaan. Peitto on luovutettu jo eteenpäin, joten tilannetta ei pääse enää edes korjaamaan. Edellisessä postauksessa on onneksi päälisestä vähän parempi räpsäys.

tahtipeitto.jpg

Vuoden viimeisenä valmistunut Tähtipeitto oli tilaustyö pienen pojan ensimmäiseen juhlaan. Työllä on kokoa noin 125x125 cm. Valkopohjaisella kankaalla on Nalle Puhista tuttuja hahmoja ja tähtien vihreät sakarat ovat kolmea erilaista kangaskuosia. Peitto on tikattu koneella ja välivanuna oli Westfalenstoffen puuvillavanu. Reunat on käännetty tautakankaasta päälipuolelle.

Oli muuten tasan ensimmäinen ja viimeinen kerta kun tuota vanua käytän. Hermot olivat palaa sen nöyhtän keskellä, mitä tikkausvaiheessa 1 ½ päivän aikana levisi ympäristöön ja peittoon. Tuntui, että koneen neulakin nosti niitä puuvillapalleroita tikkauslangan mukana pintaan, vaikka olikin uusi ja vahingoittumaton (neula siis). Saattaa toki olla ekologista ja allergiaystävällistä, mutta en tykännyt yhtään.