Tänään vierähti puoli päivää paikallisissa myyjäisissä. En ollut ostamassa joululahjoja vaan siellä pöydän toisella puolella. Ehdotin aikaisemmin syksyllä harrasteryhmässä että jos mentäisiin sinne myymään arpoja ja omia töitä. Arpajaisvoitot kerättiin sentään porukalla mutta pääsin ne yksinäni myymään. Ja oikeastaan hyvä niin, koska ei sille pöydälle olisi enää enempää tavaraa mahtunut. Olin varautunut henkisesti siihen että omia juttujani en saisi kaupaksi mutta niin vaan niitäkin meni. Villasukkia, värjättyjä lankoja ja patalappuja. Arpoja jäi myymättä 16 kpl.

Päävoiton voitti aivan ihastuttavan herttainen  vanhempi Rouva.  Myyjäisten loppuvaiheessa Rouva tuli hämillään kyselemään olenko nähnyt muovikassia johon voitto pakattiin. Kiersin myyntialueen kahteen kertaan enkä pussia nähnyt missään. Muisti oli kuulemma alkanut temppuilemaan ja kassi oli jonnekin kadonnut. Hieman siinä jutusteltiin ja kuulin että hän oli katoamisen huomannut viereisessä kahvilassa käydessään. Rouva kertoi vielä sukunimensä ja asuinalueensa jos pussi jostain löytyisi.

Kun sain tavarani pakattua autoon lähdin käymään siellä kahvilassa ja kas, siellä se nökötti tuolilla. Minä sitten soittamaan miehelleni että kaivappa puhelinluettelo esiin ja etsi alueelta A sukunimellä B olevat ihmiset. Pienen tuumailun ja kartan tiirailun jälkeen mies löysi minulle oikean osoitteen. Ennenkuin pääsin perille asti bongasin Rouvan kadun varresta kävelemästä. Se ilme oli kyllä parasta mitä olen viime aikoina nähnyt. Rouvan kasvot ihan kuin sulivat ilosta ja onnesta! Hetken aikaa siinä vielä juteltiin ja sain kyllä lämpimät kiitokset avusta. Nyt on joulumieltä sydän täynnä!

Kotiin päästyäni laskettiin kassat ja myyntivoitot. Olin aamulla miehelle luvannut että jos jotain saan kaupaksi menemme illemalla ulos syömään. Mentiin sitten vaatekaupan ja kuuden puhelinkaupan (molempien anopeille on hankinnan alla puhelin joululahjaksi) kautta kiinalaiseen ravintolaan syömään. Buffetti oli edullinen, mutta ruokasali suomalaisen mittapuun mukaan murju! Vaan molemmilla oli viimekesältä muistissa parikin Sohon kiinalaista puljua ja tämä suomalainen versio oli suorastaan luksusta! Täällä annettiin sentään veitsetkin aterioijille ;)