Paluu arkeen olikin niin rankka, että eilen töiden jälkeen piti ottaa 6 tunnin päiväunet. Sinne se päivä sitten menikin...

Annoimme viime jouluna isännän kummitytölle lahjaksi lupauksen Lontoon matkasta ja viime viikko vierähti sitten sateisessa Brittilässä. Vettä tuli oikeasti jokaisena matkapäivänä ja etukäteen haaveiltuja puistopiknikkejä ei paljoa vietetty. Mutta, mutta. Kaikki etukäteen suunnitellut lankaliikevierailut kyllä toteutuivat! :)

Aloitin varovaisesti I Knit-liikkeestä sillä välin kun matkakumppanit jonottivat London Eye:hin. Liike löytyi Waterloon juna-aseman toiselta puolelta osoitteesta 106 Lower Marsh. Gerard taisi päivitellä liikkeen kotisivuja ja sain ihmetellä hyllyjä rauhassa tovin jos toisenkin. Huolestuttavaa kyllä, en meinannut löytää ostettavaa - kunnes bongasin tarvikehyllystä pinkit jatkokaapelit Denise-puikkosarjaani!

1819463.jpg

Hyllystä löytyi myös luomu- ja pienkehräämöiden lankoja. Kaksi kerää Yorkshireläistä Wensleydale Longwool-lankaa tuntui sopivalta alkulämmitelyltä matkamuistokokelmaani.

Keskiviikon kummityttö vietti paikallisen ystävänsä kanssa koluten musiikkiliikkeitä ja sain houkuteltua isännän mukaan Putneyhin ja Islingtoniin.

1819474.jpg

Stash Yarns löytyy osoitteesta 213 Upper Richmond Road ja on kävelymatkan päässä East Putneyn metroasemalta. N:o 74:n bussi vei myös aika lähelle. Liikkeen yläkerrassa oli meneillään neuletapaaminen, jonne oli kesän jälkeen kerääntynyt ennätysyleisö kokoon. Liikkeessä oli taas runsaasti aikaa tutkia hyllyjä rauhassa, kun kassakoneena toimiva tietokone oli lukinnut itsensä jumiin. Langat olivat lähinnä luksuslankoja ja hinnat sen mukaisia. Kallein käteeni sattunut taisi maksaa n. 40£ vyyhti. Debbie Blissit jätin vielä väliin ja pitkän harkinnan jälkeen ostin 2 vyyhtiä Shibuiknits Sock-lankaa värissä Seaweed. Jos vaikka joskus sukkien neulonnasta innostuisi.


1819476.jpg

Tukahduttavan kuuman metroajelun jälkeen saavuimme Islingtonin asemalle ja otimme jalan suunnan kohti Angelia Upper Streetiä pitkin. Cross Street löytyi n. puolivälistä metroasemia ja Loop taasen pienen kulman takaa.

1819467.jpg

Loop tarjosi osaa langoistaan alennuksella ja vaikka hinnat ja langat olivat samankaltaisia Stash Yarn-liikkeen kanssa, oli tunnelma jotenkin kotoisampi ja lämpimämpi.

1819471.jpg

Hipeltelyn ja edestakaisin kävelyn jälkeen poimin käteeni kaksi kanervan sävyistä Blue Sky Alpaca Silk -vyyhtiä ja Norah Gaughan Vol. 3 lehtisen. Marin postaus oli jäänyt mieleeni ja jonoon pääsi ainakin Eastlake.

Carnaby Streetin ja Beak Streetin kulmauksessa on
Kingly Court sisäpiha, jonka ylimmästä kerroksesta löytyy All the Fun of the Fair liike.

1819461.jpg

Kuten kuvastakin voi päätellä täällä oli menossa alennusmyynti. Olin pidellyt jokaisessa aikaisemmassa lankakaupassa kädessäni Rowanin maito-puuvilla sekoitelankaa ja täällä sitä oli tarjolla puoleen hintaa. Täytyykö edes mainita mitä kassiin vilahti.

1819462.jpg

Niin, niin. Taas vihreää. Kaikki 8 jäljellä olevaa vihreää saivat kavereikseen 3 kerää kermanvaaleaa. Tällä kertaa mukanani kulki molemmat matkakumppanit ja ostokset oli suoritettava nopeasti toisten seistessä ulkosalla sateessa. Liikkeeseen jäi mm. herkullisia nappeja...

John Lewis oli itselleni jo tuttu edellisiltä matkoilta ja tänne suuntasin tarkoituksella yksin ja rauhassa. Liike on Lontoon mittapuussa lankojen suhteen edullinen ja valikoimista löytyy ehkä kaikki Rowanin langat, kattavasti Noroja, Debbie Blissejä, Louisa Hardingeja ja Sirdarin lankoja. Stash Yarn -liikkessä olin jo ehtinyt tutustua Mirasol-lankoihin ja John Lewis oli saanut muutamia lankalaatuja myyntiin.

1819464.jpg


Cotanani-lanka erottuu heikosti harmaan kiven päältä, mutta on oikeasti harmahtavan ruskeaa 60% puuvilla 40% merinosekoitetta. Täydensin myös Rowanin maito-puuvilla varastoa parilla vihreällä kerällä.

Edit. 17.8. John Lewis -tavaratalossa opastetaan muuten ihan kädestä pitäen aloittelijoita neulonnan, ja ehkä virkkauksenkin, saloihin. Kuuntelin sivukorvalla kun asiakas ja myyjä istuivat pöydän ääressä ja myyjä kertoi ja näytti miten luodaan silmukoita ja neulotaan oikein ja nurin...

Olikohan tässä jo kaikki langat? Eiköhän. Kaikkea muutakin luonnollisesti tarttui mukaan, mutta ei puhuta niistä tällä erää...