Pari vauvapeittoa on vielä esittelemättä.

siilit.jpg

Siilikangas taisi kotiutua joskus, kun nettiostokset eivät meinanneet täyttää minimitilausmäärää. Uskokaa tai älkää, sellaiseenkin ongelmaan on törmätty tänä syksynä.

siilit2.jpg

Sinisävyistä suikalesilppua pyörii työhuoneessa vaikka kuinka paljon edellisten projektien jäljiltä, joten kasvattelin hirsimökkitekniikalla pienille siileille vähän kokoa. Sitten kun alkoi silpun pyörittely kyllästyttää, leikkasin täysleveästä isompia ruutuja työtä jouduttamaan. Välissä on polyestervanua, tikattu koneella liukuvärjätyllä puuvillalangalla. Kokoa n. 60x80 cm.

Vauvanpeittojen eteenpäinluovutus alkoi lähestyä ja viimeiseen peittoon keräsin oikein kukkatarhan.

sulleluvannut.jpg

X-blokki löytyi taas Pinterestistä. Välissä puuvillavanu ja tikkaus koneella. Uusia vauvapeittoja valmistui yhteensä 13 ja kaivoin vanhoista varastoista vielä yhden isomman mukaan osastolle vietäväksi. Koko kiltamme taisi saada kokoon yli 60 peittoa.

Tätä X-blokkia olen ajatellut ommella vähän tuunattuna jatkossakin. Jotain on ehkä jo aloitettukin, mutta pari joululahjapeittoa kiilasi väliin. Vietän nyt talvilomaviikkoa ja sain kummallisen idean, että kummipojan lisäksi myös pikkuveljensä tarvitsee päiväpeiton. Eihän se joulukaan ole vasta kuin ensi viikolla. Päivät ommellaan siis kaasu pohjassa ja yöt silitetään ja neulataan seuraavaksi päiväksi ommeltavaa. (Rivitalossa ei oikein viitsi naapureita kiusata yöompelulla.) Nyt nukkumaan, että pääsee aamulla tikkamaan ensimmäistä peittoa. Toinen on vielä palasina ja taustakangas pyykkinarulla kuivumassa.