Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia blogissa käyneitä ja erityisesti kommenttejaan jättäneitä! Tuntuu uskomattomalta että jaksatte täällä käydä, vaikka koko blogi onkin retuperällä ja vaipuu välillä unohduksen syövereihin. Edelliset kolme postaustakin oli kirjoitettu ja ajastettu jonkun opiskeluihin liittyvän dl:n lähestyessä. Opiskelut ovat tällä hetkellä siinä jamassa, että melkoista taisteluväsymystä on ilmassa ja unettomia öitä takana. Toisaalta isot hommat olen kuitenkin pystynyt hoitamaan Hei huomenna pitäis palauttaa -metodilla, eli menen sieltä missä aita on matalin.

Kiitos!

Tunnin bussimatkat koululle, lukuisat luennot ja valvotut yöt ovat puolestaan edesauttaneet pienten neuletöiden valmistumista. Ihan ytimenjatkeesta pulppuavaa peruskauraa kuitenkin, koska keskittymiskyky on mikä on. Miehelle tuli marraskuussa luvattua syntymäpäivälahjaksi tumput. Herra itse niitä pyysi ja ehdotti että jos vaikka joululahjaksi. No ei valmistunut jouluksi, mutta tammikuun lopulla jo kuitenkin.

IMG_3998-normal.jpg

Mortti ja Vertti lapaset King Colen Merino Blend D:sta. 44 silmukkaa, peukalokiila, langankulutus 75 grammaa ja  puikot 3½. Oikeasti ovat mustat, mutta hei - yrittäppä kuvata mustaa niin, että jotain erottuu. Ja perunoita on näemmä saanut alle 2€/10kg...  :)

Testasin Novitan Tico Tico -langan sen saavuttua marketteihin ja totesin ettei toiste tarvitse. Ihan liian karheaa ja karkeakuituista omalle iholleni. Sormenvälit olivat kuin tulessa kun kuituroska kutitti.

IMG_3994-normal.jpg

Perussukat miehelleni, joka nimesi ne Tikuksi ja Takuksi. Lankaa kului koon 42 sukkiin 65 grammaa ja sukkapuikot olivat kokoa 2¼.

Naapureillemme syntyi pari viikkoa sitten tyttövauva ja halusin heitä muistaa jollain pienellä. Valmis Pikku Mabel oli neitokaiselle auttamattoman suuri, mutta malli oli kuitenkin aikas ihana. Lankaakin oli vielä jäljellä (ja hätäpäissäni ostin vähän lisää, turhaan kuitenkin). Viimeksihän neuloin nutun alhaalta ylöspäin saumattomasti, koska inhoan viimeistelyä. Tällä kertaa pääsin ilman ainoatakaan saumaa, koska neuloin ensin kaarrokkeen, josta neuloin loppunutun silmukat poimimalla.

IMG_4005-normal.jpg

Pienempi Mabel on Sublimen malleja ja löytyy Moda 1/09 lehdestä. Koko 0-6 kuukautta, lanka Sublimen Baby Cashmere Merino Silk DK, kulutus 93 grammaa ja puikkoina 3½. Aikaa kuluin n. 2 päivää. Nuttua aloittaessani satuin ottamaan vain 3½ puikot mukaan, vaikka sileät osat ja kaarroke olisi kuulunut neuloa nelosilla. Pienemmillä puikoilla sain tämän nutun kaarrokkeeseen mahtumaan yhden palmikkotoiston enemmän kuin 1-2 vuotiaan nuttuun. Laitetaan vielä vertailun vuoksi kuva molemmista.

IMG_4011-normal.jpg

 

Mitäs vielä. Yksi oma neule olisi melko valmiina, mutta näyttää siltä että menee purkuun. Täytyy vielä harkita. Langanostelua on tullut harrastettua jo huolestuttavan paljon. CM kirjainyhditelmä merkitsee jotain muuta kuin Cittarin Novita-keriä ja Wollmeisen päivitykset ovat liiankin tuttuja... Onneksi WM:n hutiostokset löytävät itselleen aina uuden kodin (nim.merk. huomenna 5. kerta postiin tällä viikolla).

IMG_4057-normal.jpg