Hyvää Joulupäivää kaikille!

Jouluna saisi syödä yölläkin, mutta on vähän paha lautasta täyttää kun kinkku on paistamatta, salaatit tekemättä ja lihapullat syöty! Avasin siis punaviinin ja lahjon sillä itseäni. Kippis!

Aatto meni aamupäivän (ja vähän iltapäivänkin osalta) sukulaisten tervehdyskäynneillä ja kummitytön humman viennillä. Heinäpaalin unohdimme hankkia mutta tytön isä suunnitteli jo kovasti hevoisen kouluttamista ravikärryjen eteen :)

Maakuntakierroksen jälkeen päädyimme kälyni luokse ruokailemaan, saunomaan ja pelailemaan. Lapset pitivät huolen siitä että lahjat jaettiin ajoissa (olin ollut kiltti), ja kotimatkalle pääsimme jo ennen yhdeksää. Torkuin puolet matkasta ja joulupukkien bongaus jäikin suorittamatta.

Tietokoneen 10 vuotta vanha keskusyksikkö koki tiensä pään perjantaina ja tämän havaitsemisen jälkeen koinkin pieniä paniikinomaisia tuntemuksia. Miten ihmeessä tällainen nettiriippuvainen pärjää koko joulunajan ilman konetta? Lauantaina leipomisten ja isännän kanssa käytyjen neuvotteluiden jälkeen lähdimme kiertämään kodikoneliikkeitä. Päädyin lopulta pöytämalliseen laatikkoon kera hiiren ja näppiksen. Minä en näistä mitään ymmärrä mutta onneksi mies hieman enemmän. Yön pimeinä tunteina tuli vielä tuomio verkkokortin toimimattomuudesta. Onneksi olin pannut muistiin aattona ovensa auki pitävät liikeet. Nyt täällä toimii hiljainen ja sievä laatikko. Dokumenttitiedostot olivat pelastettavissa, mutta hirmuisen pitkä liuta suosikkisivujani on nyt etsittävä uudestaan. Mies on kaukaa viisaana ottanut kaikista jutuistaan varmuuskopiot, toisin kuin minä...

Perjantaina kävin lukemassa psykologin loppulausunnon ja saan sen itselleni parin asiatarkennuksen jälkeen. Mieleen jäi että olen lievästi masentunut ja tilanteesta ahdistunut, mutta kohdatessa valoisa ja tunnollinen ihminen. Testit ovat menneet hyvin eikä opiskeluille ole estettä. Nyt se masennus lukee ihan papereissa ja kulkee tiedoissani eteenpäin. Hui!

Aamulla menee kinkku uuniin ja alkaa italian- ja broilerisalaatin kyhäys. Meille ei tule joulua ilman italiansalaattia ja majoneesihan tehdään itse! Ihan vatsaa kurnii jo pelkkä ajatus lämpimästä joulukinkusta...