Joulusta alkaa olla kohta kuukausi aikaa, joten olisikohan jo aika kirjoittaa itsetehdystä lahjasta? Tai mennäänpä ensin vähän vanhempiin tilkkutöihin.

Tilkkutyökiltamme tekee aina silloin tällöin pieniä tai isompia töitä johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen. Itse innostuin keskospeitoista joskus 10 vuotta takaperin ja taisin Nuppupeitto-yhdistyksellekin lähettää useita kymmeniä. Viime syksynä killassa otettiin urakaksi ommella TYKS:n keskolaan näitä pieniä peittoja. Aika monen kiltalaisen rakkaat ovat nimittäin viettäneet elämänsä alkutaipaleen osastolla 413. Saimme myös vinkin, että kuvoosinhuput voisivat olla tarpeen. Kuvoosinhuputhan ovat keskokaapin päälle tarkoitettuja "pimennyspeittoja".

Sain aikaiseksi ja kasaan n. 16 keskospeittoa ja 1 kuvoosinhupun. Peitot olivat kooltaan 40x40 - 60x60 senttisiä, kuvoosinhuppu 85x100 cm. Olen näitä ommellut pikku hiljaa vuosien varrella kaappiin jämäpaloista ja välitöinä. Nyt syksyllä taisin ommella vain keskeneräiset valmiiksi.

IMG_3839-normal.jpg

IMG_3841-normal.jpg

Toivottavasti nallet löytävät joskus omistajan!

IMG_3843-normal.jpg

Joulun alla pääsimme viemään peitot osastolle ja saimme myös pienen esittelykierroksen käytävällä. Huoneisiin ei ollut tietenkään mitään asiaa mennä. Osastolla oli myös hoidettava (, ja on edelleen,) kaikista pienin sukulaiseni. Sain kuulla myöhemmin, että neiti oli eri käytävän varressa kuin mihin pääsimme. Myös kummityttöni vietti 4 vuotta sitten ensimmäisen kuukautensa osastolla, mutta pääsi kotiutumaan jo alle 2 kiloisena.

Tänä keväänä ommellaan sitten iloisia lakanoita osastolle!