Huolestuttaa huomata neulovansa vain pieniä ja nopeita neuleita. Täällä syntyy pipoja, sukkia ja tumppuja, vaikka oikeastihan olen paita- tai jakkuneuloja. Onko paidanneuloja mennyt nyt ihan vallan tärviölle?

Pidän todella paljon Villapeikon suunnittelmista neuleista ja Mustikka-pipon nähtyäni pääsi se heti todo-jonon kärkipäähän. Ensin kokeilin varastojen kätköistä löytyvästä langasta.

IMG_4131-normal.jpg

Novitan Cloudista neuloontui 3½ ja 4 puikoilla pieni pipo, johon kului n. 55 grammaa lankaa. Tavoittelin koon L pipoa itselleni, mutta tuli arviolta S kokoinen. Mallissa koolle L on käytetty worsted-paksuista (20 s/10 cm) lankaa ja Cloudille annettu tiheys on aran-vahvuinen (18 s/10 cm). Minä sitten ilmeisesti neulon tosi tiukkaa. Myssy löysi kyllä uuden osoitteen hyvin pikaisesti Varsinais-Suomen Sytomyssykeräyksestä.

Pieneksi jääneen punaisen jälkeen yritin uudestaan toisella, oikeasti paksummalla aran-vahvuisella langalla.

versio2MG_4202-normal.jpg

Katian Merino Sport oli aivan ihanaa neuloa ja palmikotkin näyttävät muhkeilta. Tästäkin tuli ihan pikkuisen liian kapea, mutta pituutta on sitten puolestaan sentti pari liikaa. No, mahtuu ainakin hiukset takaraivolle hainhampailla kiinni. Mustikan väriseen pipoon kului lankaa 72 grammaa ja puikot olivat 4½ ja 5. Mitä tästä siis opimme? Taitaa tuo pääni olla kohtuullisen iso ja jos kolmas pipo tällä mallilla on syntyäkseen, taidan lisäillä ympärysmittaan muutaman silmukan lisää...

Sitten päästä varpaisiin. Markka värjää aivan syötävän ihania lankoja, jotka katoavat kaupasta nopeammin kuin Wollmeisen langat konsanaan. Satuin olemaan joulukuussa oikeaan aikaan liikkeellä ja onnistuin saamaan vyyhdillisen herkullisen oranssia sukkalankaa. Lanka ihan huusi haluavansa ryhtyä kurpitsasukiksi.

IMG_4182-normal.jpg

Ja siinä he nyt ovat! Mun pikku kurpitsaiseni. Little Pumpkins-sukat nielivät 70 grammaa lankaa ja valmistuivat 2½ puikoilla. Oma jalkani on kokoa 40. Mallista käytin oikeastaan vain kaaviota, ja jos totta puhutaan, jouduin sitäkin ihan pikkuisen muokkaamaan. Sukkien ohje olisi kyllä kannattanut oikoluettaa ja koeneulottaa ennen julkaisemista. Ärsyttäviä kirjoitusvihreitä ja epäjohdonmukaisuuksia. Ehkä olen pilallehemmoiteltu esim. Villapeikon loistavien ohjeiden vuoksi...