Lämmintä oli, niinkuin kuuluu täälläkin olleen. Neuloa en ehtinyt/malttanut/jaksanut kuin menomatkalla ja nyt en villaneuleeseen helteestä johtuen koske.


Prahan lankakaupoista olin ottanut etukäteen selvää Marjutin postauksesta ja All Tangled Up-blogista. Maanantaisen lankashoppailukierrokseni aloitin kuitenkin Kotva-tavaratalosta. Tavaratalo sijaitsee osoitteessa Namesti Republiky 8 ja lankaosasto löytyi neljännestä kerroksesta.

813593.jpg


Kankaita, ompelutarvikkeita, lankoja ja nappeja löytyi isomman käsityöliikkeen verran. Akryyli kyllä kukoistaa Tsekeissä. Koska Kotva oli ensimmäinen kohteeni riehaannuin ostamaan sieltä langat kokonaiseen puseroon:

813594.jpg


Puunappeja en voinut myöskään vastustaa...

Seuraavaksi hurautimme metrolla MarLen nurkille. Liike löytyy osoitteesta Karolíny Světlé 12.

813595.jpg        


Ennen kauppaan astumista kannattaa henkittää syvään ja rauhoittua. Sisällä odottaa koko huonekorkeuden verran korkeita täyteen ladattuja kangaspakka- ja lankahyllyjä. Ravasin ehkä vartin verran lankahyllyjä edestakaisin ennenkuin edes osasin koskea mihinkään! Ja hyllyt olivat niin korkeita ettei minulla ole aavistustakaan mitä ylimmillä oli. Paljon omalaatuisia yhdistelmiä materiaalien ja värien suhteen. Tyypillistä oli yhdistellä useita ohuita lankoja (kimalletta, villaa, pörrölankaa ja nauhalankaa) yhteen ja keriä ne kerälle.

813596.jpg        


Oranssi ei ole värinä lainkaan suosikkini, mutta kun materiaali oli 100% angoraa ja 100 g kerässä on 500 metriä lankaa, niin eihän sitä voinut olla ottamatta. Sinikirjavat ovat puuvilla-viskoosi-akryyli-pellavasekoitetta ja 100 g kerässä on 330 metriä lankaa. Vaaleanpunaiset ovat ihan puhdasta puuvillaa ja metrejä on myös 330/100 g. Angora maksoi n. 4,40€, sininen 3,70€ ja vaaleanpunainen 2€ kerä.

813597.jpg


Lankojen tiedot oli kirjoitettu käsin, eli kovin suuriä eriä ei taideta valmistaa.

Matkalla kohti seuraavaa liikettä törmäsin vahingossa Star Beads-helmiliikkeeseen osoitteessa Pasáž  Palác Metro Národní 25.

813599.jpg


En edelleenkään ymmärrä helmien päälle mitään, mutta hienojahan ne olivat.

Lankakauppa Galanterie löytyy osoitteesta Spálená 35. Langat olivat tiskin takana ja myymässä oli kaksi iäkkäämmän puoleista tätiä. Turistin havaitessaan heille tuli kiire toimittaa omia asioitaan liikeen takaosissa.

813601.jpg


Napit olivat onneksi osittain käden ulottuvilla ja osoittamalla ja sormilla lukumäärää näyttämällä sain saalista.

                                   

813602.jpg


Nämä riittivät päivän anniksi ja jätin Malá Stranassa osoitteessa Trzište 6 sijainneen lankaliikken väliin. Tiistaina ajelimme kaupunkia nähdäksemme raitiovaunulla n:o 23 itäiselle (vai eteläiselle) päätepysäkille ja mitä tarkat silmäni siellä havaitsivatkaan:

813598.jpg  


Tiskin takana löytyi pienehkö valikoima lankoja kaiken muun tavaran joukosta.

Näiden lisäksi ainakin Tescot myyvät akryylia ja puuvillalankoja.