Kippurat kaapelit, murtuvat liitokset, isännän askereihinsa lainaamat ja rikkinäisinä palauttamat ja aina väärän pituiset pyöröt saivat minut harkitsemaan pyöröpuikkosettiä. Kotimaisten kauppojen valikoimista bongasin kahdet mahdolliset ja punnitsin vaihtoehtoja.
Harmonyt houkuttivat kauneudellaan ja pitkillä kaapeleilla, mutta kun ymmärtääkseni liitoskohdat ovat nikkelöityjä ei kokonaisuus ollutkaan niin houkutteleva. Deniset ovat kokonaan muovia ja lukemani arvostelun perusteella laitoin tilauksen vetämään.Tietysti ikuinen takuukin antoi jotain varmuutta asiaan. Postilaatikosta löytyi tänään näin kaunis kansio:

1329848.jpg

Kauaa ei setti pysynyt laatikossa, kun ruskean neuleen hihat odottelivat neulontaa.

1329774.jpg

Pitkät kaapelit jatkopalojen ja stoppareiden kanssa vartalo-osaan ja toiseksi lyhin kaapeli puikkojen kera kiinni hihaan. Harjoituksen vuoksi piti tietenkin jatkopalat kiinnittää huonosti ja tiputtaa silmukat kaapelilta, mutta siinäpähän opin käyttämään. Harkitsen jo vakaasti varaosasetin ja pitkän kaapelin tilausta täydentämään tätä valinearsenaalia.

Maanantaina oli huikaisevan kaunis auringonpaiste ja ajattelin kisunkin nauttivan ulkoilusta. Valjaat siis esille ja kisu niihin kiinni. Helpommin sanottu kuin tehty! Tohveli-kissalle tulee sellainen "jänis ajovaloissa"-katse välittömästi ulkoilutusvälineet havaittuaan. Aloilleen se ei kyllä jää, vaan etsii lähimmän pakoreitin. Noh, kaivoin tönkkösuolatun kissan sängyn alta esille ja puin valjaat tuulikaapissa ison huudon kera. Tässä vaiheessa kiitin itseäni lauantaisesta kynsien leikkuusta. Avasin oven ja maanittelin mirriä  kymmenisen minuuttia tulemaan kynnyksen yli, tuloksetta. Kissa kainaloon ja viisi metriä ovelta metsän puolelle ja niin muuttui ääni kellossa. Vietimme hyvin nautinnollisen tunnin katajia haistellen, ruohoa syöden ja aurinkoa ottaen!

1329771.jpg

Huomenna ajattelin ajella kotikotikonnuille parin valmistuneen neuleen ja kameran kera...