Tilkkukiltamme piti tänään kurssin ja aiheena oli ommellut "narukorit". Itselläni oli koreista hieman erilainen ennakkokäsitys, mutta nämä olivatkin tosi helppoja ja addiktoivia ommeltavia. Työtä ei meinannut malttaa keskeyttää edes teetauon ajaksi. Kurssin opettaja kyllä totesi heti alkuun etteivät nämä ole varsinaisia tilkkutöitä, vaikka kangasta, ompelulankaa ja -konetta tarvitaankin.

IMG_3801-normal.jpg

Korkeampi kori on n. 15 cm korkea ja 25 cm leveä, matalamman halkaisija on 30 cm. Korkeampi söi sisuksiinsa 20 metriä uppoavaa 4 mm purjenarua ja matalampi 15 metriä 5 millistä. Narut päällystettiin vinoon leikatuilla kangassuikaleilla ja ommeltiin kerros kerrokselta kiinni toisiinsa siksakilla. Kiltakaveri toi mukanaan 2 kappaletta 250 metrin narukelaa ja jäljelle jäi vain tyhjät pohjat.  Pidin paljon kurssin annista ja nauru pidensi taas ikää huimasti!

Käväisin eilen isännän kyydissä Tampereella päiväseltään ja juoksin siellä lankakaupat läpi. Saalis jäi lopulta melko pieneksi. Olen ilmeiseti tullut hyvin, hyvin krantuksi, saavuttanut lankavarastoissani jonkin kyllästepisteen tai tullut vihdoinkin järkiini. Ylempänä korissa makoilee Lankaideasta kotiutunut JitterBug-vyyhti, jonka kavereiksi ostin yhden vihreän Mandarin Classic -kerän ja Aili Jokiselta 2 Cotton Lux -kerää, nekin vihreitä. Vihreät puuvillalangat täydentävät tämänhetkistä projektiani, josta vihjettä alakuvassa.

hex-normal.jpg

Tätä projektia varten on tarvinnut toki jo vähän värjätäkin lankaa kun sopivia sävyjä ei ollut helposti kädenulottuvilla. Vihreät sävyt ovat jotenkin hankalia värjäyksessä ja siksi ostin vielä lisäksi vähän kellanvihreitä sävyjä. Omista värjäyksistä tuntuu tulevan harmahtavampia kuin haluaisin.

v%C3%A4rj%C3%A4ilyt-normal.jpg

Lankana Novitan Tennessee ja väreinä Semitonen reaktiivivärit. Sävyt on saatu lisäämällä vyyhdit vähän eriaikaan samaan liemeen.

Lupasinko viimeksi jotain pettymyksiä aiheuttaneita neuleita? No okei!

baskeriko-normal.jpg

Tämän piti olla Raspberry Beret -baskeri (Rav. linkki) Gjestalin Bris-langasta, mutta tästä tuli kastelun ansiosta vain löysä mytty. (Ja myssyn ainoa lisäysvirhekin loistaa kuvassa!) Ohje oli siis nopea neuloa, lanka ihan ok ja baskeri sopivan kokoinen ja napakka. Kastelu teki langasta jotenkin mahdottoman löysän ja neule venyi kokoa runsaasti. Kyllä se varmasti olisi ihan päässä pidettävä jos pujottaisi kuminauhan resoriin, mutta en tykkää siitä että neule vaan roikkuu ja nuolee päätä. Yöks!

baktus-normal.jpg

Lacy Baktus ei aiheuta mitään muuta muristavaa kuin että lanka ja oma kaulani eivät vain sovi yhteen! Ei vaikka huivi on uinut huuhteluaineessa. Tai siis huuhteluainevedessä. Lankana oli Regian Hand-dye Effect. Joululahjapakettiin, kenties?