Tänään sattui aurinko pilkahtamaan pilven takaa ja isäntä olemaan kotona samaan aikaan. Harvinainen yhdistelmä ja oiva tilaisuus valmiiden neuleiden kuvaukseen :)

February Lady Sweater on aivan loistava ohje ja hyvin suosittu neulojien keskuudessa.


1959136.jpg

Autumn Lady Garnstudion Paris-langasta. Sovelsin mallia jostain L ja XL kokojen väliltä, jätin eyelet lisäykset pois ja tein napinlävet alas asti. Lankaa kului 15 kerää eli 550 g joka on noin 1125 metriä. Puikot 5 ja 4 1/2.

Pesin valmiin neuleen koneessa ohjeidenmukaisessa 6-kympin pesussa ja neulepinta hieman nuhjaantui. Toisaalta neule kutistui ja jämäköityi hieman, mikä oli vain ja ainoastaan hyväksi.


Toinen valmistunut neule mietityttää kovasti. Kauhea urakka ja aikaa tuhraantui paljon. Lanka loppui jossain vaiheessa kesken ja lisää sain kun se mopo viimeksi karkasi julkisesti. (Olen ihan hissukseen niistä muutamasta lankakilosta jotka ovat kotiutuneet sen jälkeen...) Jääkö tämä käyttämättä kokonaan vai auttaisiko värjäys?


1959209.jpg

Malli on oma ja matkan varrella sävelletty top-down raglanjakku. Lankana Prahan tuliainen Schoeller&Stahl Limone ja Limone color merseroitu puuvilla. Langankulutus n. 600 grammaa. Puikot 3 ja 3 1/2. Vihreät osat sileää oikeaa ja kirjavat reunat + kaulus helmineuletta. Uutena opin rintamuotoilujen neulomisen.