Tilkunviilaajan blogi on tilkkuinspiraatiota ja ideoita pullollaan. Kun törmäsin tähän tilkkupeittoon ja sen ohjeeseen, oli _aivan_ pakko ryhtyä ompeluhommiin. Vanha uskollinen torkkupeittoni on yli 20 vuotta vanha, ja hyvin käytetty. Osa opiskelijabudjetilla ostetuista kankaista paljastui vuosien varrella heikkolaatuisiksi, ja kuluivat puhki. Tarve oli siis isolle torkkupeitolle.

Majakka-normal.jpg

Peitto oli todella nopea ja hauska ommeltava. Pinta valmistui muistaakseni viime kesänä ja taustakankaankin kokosin palasista. Sitten olikin tikkausten vuoro ja ideat loppuivat kesken. Syksyn mittaan tikkailin blokkien ääriviivojen ympälle ommeljuovat ja itse blokit jäivät odottamaan inspiraatiota. Kuskasin peittoa välillä tilkkukillan tapaamiseen ja kyselin ideoita. Sain kommentteja, että punaiset palkit olivat kuin majakkoja tai merimerkkejä merellä. Idea jäi kytemään takaraivooni ja nimesinkin peiton lopulta Majakkapeitoksi. Päädyin lopulta pikaisesti tikkaamaan jokaiseen neliöön kaksi palkkia punaisella langalla. Tuli nimittäin lahjatarve 50-vuotiaalle kälylleni.

majakka_tausta-normal.jpg

Peiton pakkasin umpiopussiin matkalaukun pohjalle ja kuskasin sankarille lämmikkeeksi kylmiin iltoihin. Majakkapeitto on melko suuri, mutta on tosiaan tarkoitettu torkkukäyttöön.

majakka_altaalla-normal.jpg

No niin. Sohvalta puuttuu edelleen uusi peitto ja muitakin _tärkeitä_ peittotarpeita tuntuu tasaisesti ilmaantuvan näköpiiriin. Onneksi on vielä viikon verran lomaa edessäpäin, joten eiköhän jotain saada alulle. :)