Harmaa, pitkä ja raskas kevät alkaa olla takana ja aurinkoisen viikonlopun päätteeksi voisi vaikka esitellä maaliskuussa valmistuneen peiton. Idea taisi löytyä Pinterestistä jo viime kesänä ja pitkin syksyä tätä ompelin. Välillä piti hankkia lisää hillittyä harmaata ja lopuksi odoteltiin reunakanttia saapuvaksi Rauman tilkkupäiville.

Harmaaedesta.jpg

Peitto on tikattu koneella, välissä on puuvillasekoitevanu ja kooltaan se on 141 x 212 cm. Tikkaus ja välisilitykset ovat näemmä vetäneet peittoa aika lailla kasaan, koska jouduin jatkamaan alunperin  liian kapeaa ja lyhyttä taustakangasta.

harmaataus.jpg

Tikkasin välikaitaleihin suoraa ommelta, neliöihin tähtiä ja reunaan vähän lisää suoraa ja tähtiä. Harmaiden kankaiden loputtua ompelin kulmablokin paper piecing -tekniikalla.

harmaalahi.jpg

Muuten täällä odotellaan inspiraatiota kolmen peiton tikkaukseen ja kasvatetaan kangasvarastoja.

mustvalkkankaat.jpg

Siinä on lähemmas nelisenkymmentä eri kuosista mustavalkoista kangasta. Kaksi kuosia on hankittu viime vuoden puolella, muuten ovat tämän vuoden hankintoja ja kaverin varastosta kaiveltuja palasia. Näille on mielessä kyllä ihan oikea käyttötarkoituskin. (Melkein hävettää kirjoittaa, mutta mustavalkoiset kangashankinnat taitavat oikeasti olla vain murto-osa viime aikoina kotiutuneista.) Kuvasta puuttuu eilen Tyykikylän Finlaysonin palalaarista löytynyt valkomusta taustakangas, joka on kuivumassa pyykkinarulla.

mustikka.jpg

Peiton kuvauspaikkaa etsiessä huomasin, että mustikoiden kukinta on kiivaimillaan. Toivottavasti ei tule yöpakkasia!