Isoja peittoja on nyt kolme odottamassa tikkauksia, kahdessa jopa kerrokset kiinnitettyinä. Sitä tikkausinspiraatiota odotellessa on siis voinutkin ommella tyyynynpäällisen.

tahtityyny.jpg

Tähtityyny on kooltaan n. 50 x50 cm. Välissä on Hobbsin puuvillavanujämiä ja takana on nappikiinnitys kolmella napilla. Nuo mustilta näyttävät tyynyn taustat ja kehykset ovat oikeasti tummansiniset.

Pinterestin pohjattomasta idealaarista kaivelin tämän Weave A Star -tähden esille jokin aika sitten. Perjantai-illalla piirtelin sinisille kolmoille mallineita ja lauantaina en saanut enää unta puoli kuuden jälkeen. Ompeluhommiin siis. Tummansiniset kankaat ovat usean sinisen projektin jäljiltä kummasti huvenneet, joten niitä piti lähteä hakemaan Poppanavakasta heti isännän herättyä. No, ihan tuota tarkoitusta varten ei Tampereelle lähdetty, mutta ihmettelen edelleen kuinka helposti sinne kangaskaupan pihaan ajettiin(!).

Sunnuntaina silittelin uudet kankaat sileiksi, ompelin tähdelle kehykset ja tikkasin ommeljuovia mukaellen kerrokset kiinni. Ilta vierähti sohvalla reunakanttia käsin ommellen ja sopivaa neulan asentoa etsien. Molemmat peukalot, oikea keskisormi ja etusormi ovat tällä hetkellä arkoja ja aika täynnä reikiä. Sormustimen käyttöä en ole oikeastaan koskaan oppinut ja tällä kertaa neulan silmäpää taisi olla tavallistakin terävämpi.

tyynyt.jpg

Tässä kuvassa tyyny poseeraa ikivanhojen tyynyjen rinnalla. Vanhoista alkaa reunat olla rispaantuneet rikki ja kankaista on väritkin jo haalistuneet. Mutta monta torkkua on noillakin tullut otettua.

kisut.jpg

Lopuksi vielä uskolliset seuralaiset, työnjohtajat ja laaduntarkkailijat (= lue: rukkasainekset, riiviöt ja pahimmat tappelupukarit) harvinaisen seesteisessä poseerauskuvassa. Ulkona askarteli mustarastas villiviinin marjojen parissa ja sain ottaa rauhassa useamman kuvan. 

Hauskaa tammikuista viikkoa kaikille!