Peiliin katsoessa huomaa, että on jo marraskuu. Kaikki kesällä karttunut väri on kadonnut poskilta ja vedestä on tullut iholle vihollinen. Väkinäinen hymy näyttää irvistykseltä. Jouluun on alle 50 päivää ja ahdistaa. Opintojeni oli määrä loppua jouluna 2010. Kurssit ehkä loppuvatkin. Samoin loppuu opintojen rahoitus. Minä vaan en valmistu vielä silloin. :´( Opinäytetyöstä on tullut melko iso kirosana syksyn aikana.

Sitten mukavampiin aiheisiin. Ja varoituksen sana: nyt on tulossa tosi pitkä postaus. Paljon neuleita.

Toukokuussa ensimmäisen lämpöaallon myötä aloitin villatakin neulonnan. Sellaisen, joka ajaisi lämmöllään välikausitakin vaatimukset. Otin avuksi Knittingfoolin neulegeneraattorin ja loput sävelsin matkan varrella. Välillä vähän purettiin, kun mallitilkun mukaan lasketun ohjeen mukaisesti olisi alle mahtunut ainakin 2 toppatakkia.

IMG_4910-normal.jpg

Malli oma, lankoina kaarokkeessa kahden rivin raitoina Dropsin Delight väreissä 01 ja 10, muuten King Colen Merino Blend DK. Puikot 3½ ja 4 koko XXL. Lankaa kului kaarokkeeseen 130 grammaa, eli kumpaakin sävyä vähän toista kerää ja loppuun takkiin Merino Blendiä tasan 10 kerää. Lopputuloksesta tykkään ihan hirmuisesti ja olenkin pitänyt takkia paljon. Vaikka Merino Blendin vyötteissä lukee anti ticle, en pysty neuletta käyttämään paljaalla iholla. Mutta minä olenkin melko herkkä villan suhteen.

Elsewheressä viehätti eräänlainen rentous ja muunneltavuus. Näytti todelliselta lohtuneuleelta*. Varastoissani oli muhinut neuleen tiheyteen osuva lanka ja päätin osallistua Ravelryn Syyslämmin KAL -yhteisneulontaan sillä.
 

IMG_4960-normal.jpg

Malli Elsewhere, lanka Schoeller+Stahl Cornwall, sävy tutuksi käynyt kissanoksennus* ja kulutus 12 kerää. Puikot 5 mm ja hukkaan heitetty aika alle 3 viikkoa. Brrhh, vieläkin menee kylmänväreet kun ajattelen lopputulosta. Kamala, kamala, kamala. Lanka on iholla järkyttävän karheaa ja nuo etulepareet jos jättää auki, näyttää vähintään viimeisillään tiineellä olevalta norsulta. Ainoa hyvä puoli tässä neuleessä on se, että lankalaatikoihin tuli tilaa 12 kerän verran. En oikein tiedä mihin tämän lykkäisin pois kiusaamasta. Uffin tai pelastuarmeijan laatikot houkuttaisivat, mutta voinko olla niin julma, että siirrän ongelman muiden niskoille?
 

IMG_4837-normal.jpg

Saroyan oli puolestaan oikea ihanuus! Lankana käytin Wollmeisen 100% WD  Jultomtea, jota kului koko vyyhti eli vähän yli 150 grammaa. Puikot olivat 3½ milliset. Tein huiviin 11 lisäysmallikertaa ja 15 keskiosan toistoa. Tykkään huivista ihan hirveän paljon. Lanka on ihana, väri on vieläkin ihanampi ja huivi ei kutita yhtään paljaallakaan kaulalla.

Viime aikoina on ollut tavoitteena vähentää lankavarastoja. Aika paljon olen lankoja myynyt ja vähän myös neulonutkin. Ei puhuta niistä ostoista nyt mitään! Tällä hetkellä mennään jonkinlaisessa tasapainossa. Varastot eivät ole tänä vuonna ainakaan paisuneet entisestään. En kyllä käsitä mikä noissa muutamassa kerässä ja vyyhdissä muka voi painaa 25 kiloa?

Vuoden 2008 kesälomamatkamuistolanka  Mirasol Yarn Cotanani on syönyt 60% puuvillaa ja 40% -merinovillaa. Selailin Ravelryssa langasta tehtyjä projekteja ja RosiG:n Scrunchable Cowl (rav.link) jäi jotenkin ohittamattomalla tavalla mieleen. Itsellä on huivien kanssa aina se riski, että ne jäävät jonnekin kahvilan sohvalle tai pukukoppiin lojumaan. Ajattelin kokeilla siis kauluria.

IMG_4892-normal.jpg

 

 

Scrunchable Cowl söi lankaa 2 vyyhtiä, eli 100 grammaa. Puikot olivat 4 milliset ja lopputulos ehkä hivenen niukka. Vielä en ole kauluria uko-olosuhteissa testannut. Aikaa tähän työhön ei tuhraantunut kuin hetki.

Opinnäytetyö tosiaan syö nyt aikaa ja hermoja. Aihe on tuttu, käytännön työ tehty ja kirjoittaminen on sitten jotenkin niin syvältä ja vaikeaa. Olen yrittänyt keksiä itselleni kaikenlaisia ehtoja ja kieltoja, että mitä ei saa tehdä ennen opparin palautusta ja mitä saa tehdä sen jälkeen. Yhtenä porkkanana olen pitänyt sitä, että mitään kivaa neuletta ei saa aloittaa tai tehdä ennen palautusta. Perussukkia ei omissa laskuissani lasketa kivaksi neuleeksi ja syksy on täyttynytkin sitten sukkasulkeisista. Sukkiskampanja Tyksiin olen neulonut miesten perussukkia erilaisista jämälangoista.

 

IMG_5006-normal.jpg

Pienimmät noista on kokoa 40 ja suurimmat taitavat huidella 44-45 tienoilla. Yhdet lähetin mieheni kaverin varpaita lämmittämään, kun sattui kesällä mainitsemaan villasukkatarpeestaan. Toiset oikealta ovat Adelheidin Dude & Dudette sukat ja ne on neulottu Nallesta.

Mitähän vielä? Tiskirättejä lähti Kaisan polttaritakkiin melkoinen pino, mutta niistä ei ole kuvia enää tallella. Jokohan on kaikki neuleet raportoitu?  Neuleita ei ole työn alla eikä tulossa pieneen hetkeen. Tämänkin postauksen perimmäisenä syynä taisi olla opparin välttely... Päätän siis puolivuotiskatsaukseni tähän!

 

 

* Lohdutusta on kaivattu, sillä vieläkin asiaa ajatellessa pyrkivät kyyneleet silmiin. Blogikissa Tohveli jouduttiin nukuttamaan, kun vatsaontelosta löytyi levinnyt haimasyöpä. Tänään olen sytyttänyt muistokynttilöitä usean edesmenneen sukulaisen lisäksi myös murusellemme.