Monen epäonnisen ja mörvelöityneen tai väärän kokoiseksi osoittautuneen neuleen jälkeen halusin löytää hyvän ohjeen bambulangoilleni. (Silkkitweedit ovat siirtyneet odottelemaan aikaa parempaa ja syksyä). Viime lauantaina iski inspiraatio ja neulomaan olisi pitänyt päästä heti!

Kävin läpi kaikki nurkissa pyörivät käsityölehdet ja kulutin aikaa tuntikaupalla netissä kahlaamiseen. Osaan neuloa vasta suomeksi ja se rajoittaa mallin löytämistä jonkun verran. Luovutin etsinnässä kun en löytänyt oikeille tiheyksille sopivaa oikean kokoista ohjetta. Mielessä oli vahva kuva siitä millaisen haluan ja mietin hetken aikaa jos olisin laskenut mitat itse. Mörvelöitymis-pelko on kuitenkin liian suuri! Päätin etsiä mallia kirjaston valikoimista maanantaina. Neuleinnostus oli kuitenkin niin kova että jotain piti tehdä. Tulostin sitten Apupupun ohjeet ja Jänö Jussikainen syntyikin sitten sunnuntaipäivän aikana.

                                   444599.jpg

Koitti maanantai ja ryntäys kirjaston valikoimiin. Kolmannesta lehdestä löysin juuri sen hakemani. Tai oikeastaan jopa useammankin vaihtoehdon kanssa. Onnessani selailin mallin esille ruoka- ja kahvitunneilla ja odottelin iltavuoron päättymistä. Kotona kulutin vielä pienen hetken miettien teenkö etu- ja takakappaleet samanaikaisesti vai neulonko osissa. Ongelmana oli se etten hätäpäissäni osannut päätellä kuinka monta silmukkaa olisin poistanut ohjeen reunasta. (Asia kirkastui mielessä yöunien jälkeen) Neulon nyt sitten kappaleet erikseen.

Nyt täällä suihkii bambut ahkeraan ja olen onnessani. Valmista ei ole luvassa sitten pitkiin aikoihin kun neulonta-aika on kortilla...