Täällä juhlitaan valmistujaisia! Lähikalliolla auringonlaskun aikaan vietettyjä karkeloita dokumentoitiin myös runsaalla valokuvamäärällä. (Valitettavasti Vuodatus haluaa suodattaa kuvista värit ja tarkkuuden pois, pahoitteluni!) Peittojen dedis olisi ollut heinäkuun alussa, mutta valmiina ollaan jo pari viikoa etukäteen. Jeii!

JtL1.jpg

Pinterestistä bongaamani Jamestown Landing -ohje ei ollut saatavilla ainakaan helposti Suomeen saakka, joten piirsin ja laskin ohjeen omasta päästä. Peitto on tikattu koneella saumoja pitkin ja vanuna oli polyestervanu. Kokoa löytyy 143 x 208 cm.

JtL2.2.jpg

Jamestown Landing  on todellinen kangasvaraston suursiivous. Kaikki vähänkään sävyihin sopivat kangastilkut ja palanloput on upotettu pikakolmioihin ja vaaleisiin kaitaleneliöihin. Mallikerta on 6 x 6 neliötä, ja siitä löytyy kaksi tähtikuviota.

JtL3.jpg

Raidallinen tausta on hankinta varmaankin 90-luvulta ja on uskollisesti odotellut sopivaa käyttöä. Painettu lakanapuuvilla on ollut turhan kovaa ja jäykkää. Tätä peittoa varten pesin sen kahteen kertaan 60 asteessa ja lopulta pellavapyyhkeiden kanssa 90 asteessa. Värit eivät hävinneet mihinkään ja nyt voi jo kuvitella makoilevansakin sen alla. Levensin vähän naftia kangasta ylijääneillä palasilla. Yläreunassa pilkottaa väliaikainen ripustuskuja.

Toinen peitto valmistui viime yönä ja olisi tarvinnut ehkä oman postauksensa, mutta menköön nyt samalla kertaa.

pikatahti1.jpg

Tilkkuilijoiden parissa on menneenä keväänä jyllänyt vakava Disappearing Hourglass -kuume. Tässä oma versioni.

pikatahti3.jpg

Blokki oli nopea ja näyttävä, mutta voi pojat, niin tylsä ommeltava! Muistaakseni käytin 25 x 25 cm kangasneliöitä tähtien ompeluun. Muistiinpanot, mitä ne ovat? Peitto on kooltaan 163 x  216 cm. Vanuna oli ihanaa Warm & Plush -puuvillavanua. Ehdottomasti uusi vanusuosikkini. Tikkaaminen oli alusta loppuun mukava kokemus. Tausta on ihan vaan beigeä tuplaleveää lakanaa.

pikatahti2.jpg

Asettelin blokit muodotamaan isompia neliöitä. Kulmiin tuli sievät pienet neliöt.

yhdessa.jpg

Tähtipeitot yhteiskuvassa. Samoja kankaita on molemmissa paljon ja kyllä ne hyvin yhteen sointuvat. Harmi, kun Yötähti tyynyt jäivät kuvausreissulla kaappiin. Olisin saanut oikein tähtisarjan näytille.

Tiedättekö? Olen haljeta ilosta ja ylpeydestä, koska nämä kaksi peittoa onnistuivat niin hyvin. Tykkään molemmista valtavasti!